ΚΕΜΠΑΠΤΖΙΔΙΚΟΝ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ ΒΟΥΛΑΣ
Ψήφοι 40 ψήφοι
  • Κλειστό
  • Χρόνος Παράδοσης 35 λεπτά
  • Ελάχιστη Παραγγελία 5 ευρώ
  • Παράγγειλε Τηλεφωνικά

ΚΕΜΠΑΠΤΖΙΔΙΚΟΝ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ ΒΟΥΛΑΣ

Λίγα Λόγια για το Κεμπαπτζίδικον το Γνήσιον και την Ιστορία του Κεμπάπ:

Με ατμόσφαιρα μιάς άλλης εποχής, στο Κεμπατζίδικον το Γνήσιον 1922, απολαμβάνουμε γευστικές διαδρομές μέσα από αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές που ταξίδεψαν στο χρόνο και διασώθηκαν, από στόμα σε στόμα.

Κεμπάπ: Μικρά κομμάτια κρέατος, ψημένα στη σχάρα σε σουβλάκι, είτε πικάντικος κιμάς από αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο, πλασμένος σε μακρόστενα κομμάτια. Αδιαμφισβήτητα, το πιο δημοφιλές πιάτο που ήρθε στην Ελλάδα από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και τους Αρμένιους. Σύμφωνα με τον Alan Davidson και το έργο του, "Oxford Companion to Food", η λέξη έχει ενδιαφέρουσα ιστορία. Κατά τον Μεσαίωνα, η αραβική λέξη "κεμπάπ" (kebab) σημαίνει τηγανητό κρέας, που αποτελεί μάλλον ένα λόγο για τον οποίο ορισμένα πιάτα, όπως το τας κεμπάπ, είναι στην ουσία μαγειρευτά και διατηρούν την αρχική σημασία της λέξης. Από τους Οθωμανούς προέρχονται τα sis kebab. Υπάρχουν πολλά είδη κεμπάπ: Τας Κεμπάπ: Κομματάκια μαγειρευτού κρέατος που συνοδεύονται από ρύζι. Άδανα Κεμπάπ: Πικάντικος καυτερός κιμάς από αρνί ή σε συνδυασμό με μοσχάρι, πλασμένος σε μακρόστενα κομμάτια με μεταλλικό σουβλάκι, που σερβίρεται σε πίτα με κόκκινη σάλτσα. Σις Κεμπάπ: Κομμάτια αρνιού με ντομάτα και πιπεριές, περασμένα σε σουβλάκι και ψημένα στα κάρβουνα. Γιαουρτλού Κεμπάπ: Κομματάκια αρνιού ή και σουβλάκια από αρνίσιο κιμά με σάλτσα ντομάτας και σως γιαουρτιού. Ντονέρ Κεμπάπ: Το αντίστοιχο του δικού μας γύρου, συνήθως από αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας, σε φέτες, το οποίο ψήνεται σε κάθετη περιστρεφόμενη σούβλα (doner = σούβλα στα Τούρκικα)

Λίγα Λόγια για το Κεμπαπτζίδικον το Γνήσιον:

Τις ώρες και μέρες αιχμής ζητάμε την κατανόηση σας γιατί όλα τα κρέατα ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας σας. Και επειδή η γνώμη σας είναι σημαντική για εμάς, παρακαλούμε για κάθε παρατήρηση σας! Τηλ.: 6936187220. Χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελληνική φέτα Π.Ο.Π.. Τα λαχανικά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά ελέγχονται, πλένονται και κόβονται στην κουζίνα μας. Τα προϊόντα μας τα επιλέγουμε και τα προμηθευόμαστε καθημερινά. Οι πατάτες είναι φρέσκιες και κομμένες στο χέρι και τηγανίζονται σε ηλιέλαιο. Ο κιμάς είναι κατεψυγμένος και όλα τα κρέατα και πουλερικά είναι φρέσκα και πιστοποιημένης προέλευσης. Οι συνεργάτες/ προμηθευτές μας είναι πιστοποιημένοι με ISO.


Βρείτε μας στο χάρτη

Αναφορά σφάλματος

Τι πάει στραβά με το κατάστημα;

Ποιά είναι η ιδιότητα σας;

* Πεδίο απαραίτητo για την αποστολή της φόρμας