ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ "Ο ΣΠΥΡΟΣ"
Ψήφοι 2 ψήφοι
  • Κλειστό
  • Χρόνος Παράδοσης 35 λεπτά
  • Ελάχιστη Παραγγελία -
  • Παράγγειλε Τηλεφωνικά

ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ "Ο ΣΠΥΡΟΣ"

36 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ

Όλα στα κάρβουνα, από το 1982

Ποιός είπε ότι μια σχάρα με κάρβουνα δεν μπορεί να γίνει γοητευτική; Αρκεί να έχει κρέας φτιαγμένο από τον Σπύρο, τον Θρύλο του Ελληνικού.

Το σουβλατζίδικο ‘‘Ο Σπύρος’’ δίδαξε στον κόσμο το σπιτικό σουβλάκι.

Το Ελληνικό έμεινε για δύο πράγματα γνωστό: Τον παλιό αερολιμένα και το Σπιτικό Σουβλάκι του Σπύρου. Μόνο που το δεύτερο σε απογειώνει ακόμα.

ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Δεσπόζει από το 1982 στο ίδιο σημείο. Απέναντι από την εκκλησία του Άγιου Θωμά, υπάρχει ένα θρυλικό εργαστήρι παραγωγής, που έχει κάνει το σουβλάκι επιστήμη. Κλασσικός, μοναδικός, γευστικότατος μέσα στα χρόνια, ο Σπύρος έχει για πολλούς το καλύτερο σουβλάκι που θα φας στα Νότια Προάστια.

Το μαγαζί είναι μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα, αλλά αυτή η μαεστρία δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία μονάδα μέτρησης. Από το 1980 ό,τι φτιάχνει το μαγαζί είναι 100% σπιτικά. Άλλωστε το Σπιτικό και ο θρυλικός ιδιοκτήτης του, δεν έχει από πίσω τυχαίους υπαλλήλους αλλά τον γιο του Αντώνη και την γυναίκα του, κυρία Βάγια. «Ό,τι θα φας εδώ είναι σπιτικό. Όπως θα τα έτρωγες και στο σπίτι σου» , λέει η οικοδέσποινα του ψητοπωλείου, που ταΐζει μεγαλοπρεπέστατα την περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Ο Σπύρος δεν έχει μόνο μια σπεσιαλιτέ. Έχει πολλές. Είναι ο άνθρωπος σου αν θελήσεις καλαμάκι, αλλά αποτελεί μέγιστο φάουλ να μην δοκιμάσεις τον γύρο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της γεύσης, το σουβλάκι με το μπιφτέκι αλλά και με το θρυλικό του λουκάνικο. Όλα μπροστά στα μάτια σου, με τα καλύτερα σπιτικά υλικά και τον κυρ Σπύρο να χειρίζεται την ψησταριά όπως ο σολίστ το πιάνο. Μια ανώτατη ωδή πρέπει να δοθεί και στις πίτες που έχει επιλέξει το μαγαζί για τα τυλιχτά του, το συστατικό που κάποιοι δείχνουν να αγνοούν και να μην δίνουν σημασία. Ο Σπύρος έχει μέχρι και σήμερα την καλύτερη πίτα που έχεις φάει σε σουβλάκι.

Αξίζει να αναφερθεί πως το μαγαζί εξυπηρετεί πελάτες όλων των ηλικιών, μικρούς και μεγάλους, έχοντας κρατήσει αυτό που ονομάζουμε ‘‘το σουβλατζίδικο της γειτονιάς’’. Όμως με τα χρόνια, δεν έχει κερδίσει μόνο την αγάπη του κόσμου του Ελληνικού, αλλά και της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας , που προθυμοποιούνται να οδηγήσουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω για να γνωρίσουν την απόλυτη γεύση.

Σε περιμένει για να σε ‘‘τυλίξει’’ όπως ακριβώς σου αρμόζει. Σπιτικό του Σπύρου και τα μυαλά…στα κάρβουνα!


Βρείτε μας στο χάρτη

Αναφορά σφάλματος

Τι πάει στραβά με το κατάστημα;

Ποιά είναι η ιδιότητα σας;

* Πεδίο απαραίτητo για την αποστολή της φόρμας